Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
BIO musli orzechowe to doskonała propozycja na pożywne śniadanie bogate w błonnik pokarmowy. Dodatek orzechów w ekologicznym musli orzechowym sprawia, że jest ono nie tylko pyszne ale jest także bogatym źródłem białka.
Sposób przygotowania: musli zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, uzupełnić jogurtem lub mlekiem.
masa netto: 300 g
składniki: płatki zbożowe* 67% (owsiane*, pszenne*, jęczmienne*, żytnie*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, orzechy* 10% (orzeszki ziemne*, orzechy włoskie*), siemię lniane*, sezam*, słonecznik* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
składniki: płatki zbożowe* 67% (owsiane*, pszenne*, jęczmienne*, żytnie*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki*, orzechy* 10% (orzeszki ziemne*, orzechy włoskie*), siemię lniane*, sezam*, słonecznik* w różnych proporcjach (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1647 kJ / 393 kcal
- tłuszcz: 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
- węglowodany: 52,1 g w tym cukry: 9,8 g
- błonnik: 10 g
- białko: 11,8 g
- sól: <0,01 g
Produkt może zawierać inne orzechy, soję.
Produkt rolnictwa ekologicznego.