BIO olej rzepakowy o smaku masła, tłoczony na zimno. Ekologiczny olej z zarodków rzepaku o naturalnym aromacie masła, z pierwszego tłoczenia. Olej tłoczony wyłącznie za pomocą środków mechanicznych z klasyfikowanych najlepszych ziaren, pozbawionych gorzkiej okrywy nasiennej. Pozwala zamienić nasycone tłuszcze zwierzęce z masła na zalecane przez dietetyków tłuszcze roślinne. Dodatkowo, cechuje go wysoka zawartość kwasów tłuszczowych OMEGA-3, a zawarty w oleju kwas alfa-linolenowy (ALA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi.
Zastosowanie: idealny do gotowania, lekkiego smażenia czy pieczenia ciast. Dzięki swemu łagodnemu smakowi masła, świetnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, surówek i sosów.
objętość netto: 500 ml
składniki: olej z zarodków rzepaku tłoczony na zimno*, aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100 ml:
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
- tłuszcz: 100 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,7 g
- węglowodany: 0,0 g w tym cukry: 0,0 g
- białko: 0,0 g
- sól: 0,0 g
Produkt rolnictwa ekologicznego.