Pasta kanapkowa z soczewicy i soi z dodatkiem warzyw. Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan, pasteryzowany.
masa netto: 160g
składniki: woda, soczewica zielona 25%, soja 21%, seler 10%, marchew 10%, pietruszka 8%, cebula 6%, olej rzepakowy, błonnik pszenny (bez glutenu), skrobia kukurydziana, sól, por 1%, hydrolizat białka roślinnego, warzywa suszone 0,6% ( pasternak, marchew, seler, pietruszka, por), przyprawy ziołowe ( zawierają seler, gorczycę), substancja zagęszczająca: guma guar, przyprawy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 509 kJ/ 122 kcal
- tłuszcz: 4,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- węglowodany: 10 g w tym cukry: 1,6 g
- błonnik: 5,2 g
- białko: 7,0 g
- sól: 1,2 g
Produkt może zawierać sezam.