pieczywo chrupkie BIO


Pieczywo bio to doskonała, zdrowa i pożywna baza wielu posiłków. Nie sposób wyobrazić sobie kuchni bez chleba. Stąd ważne, by jeden z istotniejszych składników diety również dostarczał wszystkich najważniejszych i niezbędnych wartości odżywczych. Na rynku dominuje wcale nie takie tanie białe, produkowane przemysłowo, pieczywo. Półki marketów uginają się pod niezdrowym chlebem wypiekanym z głęboko mrożonego ciasta. Chleb i bułki produkowane z wytwarzanej przemysłowo mąki nie pozostają bez wpływu na zdrowie. Sprzyjają zwiększaniu masy ciała oraz szkodliwie oddziałują na procesy perystaltyczne. Wszystko dlatego, że skrajnie oczyszczona mąka pszenna pozbawiona jest jakichkolwiek drobin otrąb. Z surowca pozbawionego błonnika powstaje zatem produkt, który raczej „zakleja” niż realnie syci.

Aby uniknąć wszystkich tych przykrych konsekwencji, warto sięgnąć po pieczywo wypiekane z pełnych zbóż i produkty oparte o tradycyjne receptury. Biopieczywo jest nie tylko zdrowsze, ale powstaje też w procesie opartym o etyczne procedury. Zboże, z którego powstaje mąka, nie jest genetycznie modyfikowane ani też chronione chemicznymi środkami. Jedyne nawozy, jakich używa się celem zwiększenia efektywności upraw, są naturalnego pochodzenia. Ekologiczne pieczywo to chleb, bułki, ciastka i słodycze, ale też chrupiące paluchy, suchary i inne przekąski.

Produkty dodane do schowka
Produkty dodane do porównania