Aromatyczne owoce agrestu, które bezpośrednio po zebraniu zostały poddane procesowi liofilizacji.
Mogą być stosowane tak, jak świeże owoce: spożywane bezpośrednio lub dodawane do wypieków, deserów, musli, koktajli.
Dzięki liofilizowaniu owoce zachowują swój smak, aromat oraz około 90% wartości odżywczych świeżych owoców.
waga: 20g
składniki: liofilizowany agrest* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1340kJ/320kcal
• tłuszcz: 4,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1g
• węglowodany: 81g
w tym cukry: 39g
• białko: 7,1g
• sól: 0,02g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
producent:
BATOM.PL Józef Leśniak
ul. Fieldorfa- Nila 17
31-209 Kraków
Polska
tel.: +48 12 626 00 70 www.batom.pl
Produkt rolnictwa ekologicznego.