Doskonały makaron z mąki kukurydzianej bez glutenu. Prosty skład, bez wzmacniaczy smaku i barwników. Specjalny kształt dedykowany posiłkom dla dzieci.
Makaron kukurydziany kaczuszki bezglutenowy. Makaron odpowiedni dla osób stosujących dietę bezglutenową a także sportowców i osób prowadzących aktywny tryb życia. Makaron z kukurydzy łatwo się trawi i poprzez niezaleganie w jelitach poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Nie zawiera cholesterolu i jajek zatem można polecić go tym, którzy mają zbyt wysokie stężenie cholesterolu we krwi. Świetnie sprawdza się w takich daniach jak: pasty, sałatki, zapiekanki oraz zupy. Produkt koszerny. Czas gotowania: 8 minut.
masa netto: 300 g
składniki: mąka kukurydziana, woda
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1466 kJ / 345 kcal
- tłuszcz: 0,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- węglowodany: 79 g w tym cukry: 1,0 g
- błonnik: 0,0 g
- białko: 5,5 g
- sól: 0,0 g