Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Sposób gotowania: zagotować 4- 5 l osolonej wody (tak by makaron pływał w niej swobodnie),
dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości: 6 minut. Odcedzić, przelać wodą.
dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości: 6 minut. Odcedzić, przelać wodą.
składniki: mąka z grochu*, woda źródlana (ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1386kJ/328kcal
- tłuszcz: 5,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1g - węglowodany: 52g
w tym cukry: 5,2g - błonnik: 14,3g
- białko: 18g
- sól: <0,01g
Produkt rolnictwa ekologicznego.