Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Ekologiczny, bezglutenowy makaron z soczewicy czerwonej, bezjajeczny.
sposób gotowania: zagotować 4- 5 l osolonej wody (tak by makaron pływał w niej swobodnie), dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości: 18-20 minut, al dente 13 minut. Odcedzić, przelać wodą.
waga: 250g
sposób gotowania: zagotować 4- 5 l osolonej wody (tak by makaron pływał w niej swobodnie), dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości: 18-20 minut, al dente 13 minut. Odcedzić, przelać wodą.
waga: 250g
składniki: mąka z soczewicy czerwonej*, woda źródlana (ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1580kJ/378kcal
- tłuszcz: 1,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g - węglowodany: 67g
w tym cukry: 0,0g - błonnik: 10g
- białko: 24g
- sól: 0,02g
Produkt rolnictwa ekologicznego.