Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Ekologiczny, bezglutenowy makaron kukurydziany, bezjajeczny.
Sposób gotowania: zagotować 4- 5 l osolonej wody (tak by makaron pływał w niej swobodnie), dodać odrobinę oleju roślinnego i wrzucić partiami makaron. Gotować do miękkości 15-16 minut, al dente 11 minut. Odcedzić, przelać wodą.
waga: 250g
składniki: mąka kukurydziana*, woda źródlana (ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze na 100g produktu:
- wartość energetyczna: 1527kJ/361kcal
- tłuszcz: 2,9g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g - węglowodany: 76g
w tym cukry: 0,8g - błonnik: 2,7g
- białko: 7,0g
- sól: <0,01g
Produkt rolnictwa ekologicznego.