Olej jojoba / Simmondsia chinensis...

Olej jojoba / Simmondsia chinensis 50ml*PRANARÔM*BIO

PRANARÔM 5420008518331
43,51 zł Brutto / szt.
35,37 zł netto / szt.

Olej naturalny Jojoba 

Opakowanie
  • Pojedyncze sztuki
  • Opakowanie zbiorcze po 3 szt.

Dostępna ilość: 11 - zamawiasz pojedyncze sztuki.

Opis

Olej jojoba zwany także złotem Inków, pozyskiwany jest z nasion rośliny simondsja kalifornijska występującej w Ameryce Północnej a obecnie uprawianej w Ameryce Południowej, Afryce i wschodniej Azji.
Znajduje zastosowanie głównie w przemyśle kosmetycznym.
Jest bardzo trwały i odporny na ciepło stąd jego zastosowanie w mieszankach z innymi, mniej trwałymi olejkami. 
sposób pozyskiwania: wyciskanie z nasion  
właściwości: nawilżające, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, zmiękczający                                  
stosowanie: polecany (++++) / nie stosować: (-) / zachować ostrożność: (!)
                  - doustnie (-)
                  - na skórę (++++)
                  - odświeżanie powietrza (-) 
                  - inhalacje (-) 
sposób użyciazewnętrzne: do smarowania, wcierania w zmienioną chorobowo skórę 
wskazania: sucha, starzejąca się skóra, przesuszone włosy, trądzik, łuszcząca się skóra, egzemy, rany, usuwanie makijażu 
Środki ostrożności
- przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci 
- nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 3- go roku życia 
  (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej) 
- używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia 
Zachęcamy do szukania informacji o działaniu oraz właściwościach
olejku jojoba na ogólnodostępnych stronach w internecie.
Produkt rolnictwa ekologicznego.

Szczegóły produktu

5420008518331

Opinie o produkcie (0)

Brak opinii

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Produkty dodane do schowka
Produkty dodane do porównania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności.