Pasta wegańska do smarowania pieczywa Pasta słonecznikowa Z nasion słonecznika
Doskonała w smaku pasta słonecznikowa do smarowania pieczywa, do sosów, dipów, przekąsek. Bezglutenowa, odpowiednia dla wegan.
waga : 180g
składniki: koncentrat pomidorowy* 25%, nasiona słonecznika* 18%, pomidory* 15%, olej słonecznikowy*, rukola* 10%, woda, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula* 5%, skrobia ziemniaczana*, sól, pieprz* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 1042kJ/252kcal
• tłuszcz: 23g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1g
• węglowodany: 4,7g
w tym cukry: 2,5g
• błonnik: 2,4g
• białko: 5,4g
• sól: 1,1g
Produkt rolnictwa ekologicznego.