Pikantna pasta z ekologicznej cieciorki o wyraźnym typowym dla modnej ostatnio kuchni meksykańskiej smaku. Po nałożeniu na kanapkę 'mruga' do nas kolorowymi oczkami czerwonej fasoli, groszku i kukurydzy.
składniki: woda, cieciorka 37%, cebula, olej rzepakowy, zielony groszek 5%, kukurydza 5%, czerwona fasola 5%, skrobia kukurydziana, przyprawy (zawierają seler), błonnik pszenny (bez glutenu), koncentrat pomidorowy, hydrolizaty białka roślinnego, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy= witamina C, aromat z ekstraktu drożdżowego;wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 638 kJ/ 152 kcal
- tłuszcz: 5,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- węglowodany: 21 g w tym cukry: 3,3 g
- białko: 4,8 g
- sól: 1,5 g
Produkt może zawierać sezam, soję, gorczycę.