słodycze bezglutenowe, gofry bez glutenu
Bezglutenowe gofry, opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.
waga: 100g
składniki: jaja, bezglutenowa skrobia pszenna, cukier, margaryna roślinna (tłuszcz palmowy, woda, olej rzepakowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa; sól, kwas: kwas cytrynowy; naturalny aromat, barwnik: beta karoten), mąka z łubinu, substancja zagęszczająca: guma guar; mleko odtłuszczone w proszku, serwatka (mleko) w proszku, dekstroza, sól, naturalny aromat, emulgator: lecytyna słonecznikowa
wartości odżywcze na 100g:
- wartość energetyczna: 1997kJ/478kcal
- tłuszcz: 28g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12g
- węglowodany: 52g
w tym cukry: 29g
- błonnik: 1,1g
- białko: 4,8g
- sól: 0,59g
Może zawierać soję, orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca) i sezam.