Napój sojowy naturalny jest odpowiedni zwłaszcza dla osób z nietolerancją laktozy, będących na diecie bezglutenowej oraz zainteresowanych zdrowym odżywianiem. Zawiera bardzo wartościowe białko sojowe, które ma wszystkie potrzebne organizmowi aminokwasy, zaś pod względem składu i łatwości przyswajania należy do białek najwyższej jakości. Napój dzięki swej sproszkowanej formie ma szerokie możliwości zastosowania i jest łatwy w przygotowaniu. Nadaje się do sporządzania napojów, koktajli, kakao, budyniu, zup, sosów i ciast. W połączeni z musli, granolą lub płatkami zbożowymi może stanowić smaczne i pełnowartościowe śniadanie, przekąskę lub kolację. składniki: syrop glukozowy w proszku, wsad sojowy 29,4% (częściowo utwardzony olej sojowy, białko sojowe), regulator kwasowości- fosforany potasu, emulgator- mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, kazeinian sodu, substancja antyzbrylajaca- tlenek krzemu, sól, barwnik- karoteny
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 2072kJ/494 kcal
- tłuszcz: 23g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,1g
- węglowodany: 69g w tym cukry: 8,3g
- białko: 2,7g
- sól: 0,4g