Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Olejek jałowcowy pozyskiwany z krzewu iglastego występującego powszechnie w rejonach górskich półkuli północnej.
Wykorzystywany w medycynie tradycyjnej jako środek przeciwbólowy i moczopędny a w tradycyjnej kuchni konserwujący i wzmacniający smak.
składniki: olejek jałowcowy* (Juniperus communis var. alpina) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
sposób pozyskiwania: destylacja parą wodną z igieł i sproszkowanych owoców
właściwości: przeciwskurczowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwgrzybicze, ściągające, antyseptyczne, oczyszczające krew
stosowanie: polecany (++++) / nie stosować: (-) / zachować ostrożność: (!)
doustnie (+)
na skórę (++++)
dyfuzja (-)
sposób użycia: zewnętrznie do masażu, kąpieli, kompresów, wcierania w zmienioną chorobowo skórę (po zmieszaniu z olejem nośnikiem); wewnętrznie jako przyprawa lub suplement pożywienia (1 kropla 2 razy dziennie na neutralnym nośniku: miód, kostka cukru trzcinowego, olej roślinny)
wskazania: reumatyzm, bóle reumatyczne, zapalenie stawów, rwa kulszowa, łupież, łojotok, trądzik, ból gardła i infekcje dróg oddechowych, zakażenia dróg moczowych i wzdęcia, zgaga, refluks, bezsenność
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Środki ostrożności: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 3- go roku życia (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej), używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. Opis olejku powstał w oparciu o publikacje książkowe z dziedziny aromaterapii. Nie stanowi on porady ani zalecenia wydanego przez lekarza. Jeżeli chcesz używać olejków w celach leczniczych zasięgnij porady lekarza. Zachęcamy do szukania informacji o działaniu oraz właściwościach olejku jałowcowego na ogólnodostępnych stronach w internecie.
Wykorzystywany w medycynie tradycyjnej jako środek przeciwbólowy i moczopędny a w tradycyjnej kuchni konserwujący i wzmacniający smak.
składniki: olejek jałowcowy* (Juniperus communis var. alpina) 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
sposób pozyskiwania: destylacja parą wodną z igieł i sproszkowanych owoców
właściwości: przeciwskurczowe, przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwgrzybicze, ściągające, antyseptyczne, oczyszczające krew
stosowanie: polecany (++++) / nie stosować: (-) / zachować ostrożność: (!)
doustnie (+)
na skórę (++++)
dyfuzja (-)
sposób użycia: zewnętrznie do masażu, kąpieli, kompresów, wcierania w zmienioną chorobowo skórę (po zmieszaniu z olejem nośnikiem); wewnętrznie jako przyprawa lub suplement pożywienia (1 kropla 2 razy dziennie na neutralnym nośniku: miód, kostka cukru trzcinowego, olej roślinny)
wskazania: reumatyzm, bóle reumatyczne, zapalenie stawów, rwa kulszowa, łupież, łojotok, trądzik, ból gardła i infekcje dróg oddechowych, zakażenia dróg moczowych i wzdęcia, zgaga, refluks, bezsenność
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Środki ostrożności: przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci, nie używać w czasie ciąży i karmienia piersią oraz u dzieci poniżej 3- go roku życia (bez konsultacji lekarskiej lub farmakologicznej), używanie olejków nie zastąpi zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia. Opis olejku powstał w oparciu o publikacje książkowe z dziedziny aromaterapii. Nie stanowi on porady ani zalecenia wydanego przez lekarza. Jeżeli chcesz używać olejków w celach leczniczych zasięgnij porady lekarza. Zachęcamy do szukania informacji o działaniu oraz właściwościach olejku jałowcowego na ogólnodostępnych stronach w internecie.