Bezglutenowe bułki Ciabata rustica. Wieloziarniste bułki ciabatta do zapiekania 4 szt. opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu. Produkt bez pszenicy, bez laktozy, bez konserwantów, bogaty w błonnik.
Sposób przygotowania: Piec w rozgrzanym do 200°C piekarniku przez 5-7 minut.
masa netto: 200 g
składniki: skrobia kukurydziana, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, mąka ryżowa, ziarno słonecznika 7%, mąka gryczana 5,5%, siemię lniane 5%, drożdże, włókno roślinne (psyllium, bambus), ekstrakt z jabłek, skrobia ryżowa, substancja zagęszczająca (hydroksypropylometyloceluloza), olej słonecznikowy, syrop ryżowy, mąka ryżowa pełnoziarnista, białko sojowe, mąka z prosa, oliwa z oliwek, sól morska, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas winowy
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1193kJ/285kcal
- tłuszcz: 9,4g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0g
- węglowodany: 38g w tym cukry: 4,6g
- błonnik: 9,6g
- białko: 6,8g
- sól: 0,92g
Może zawierać łubin.