Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Bezglutenowa mąka na pierogi, naleśniki, makaron - mieszanka PKU. Naleśnikowo-pierogowa mieszanka niskobiałkowa PKU odpowiednia dla osób nietolerujących glutenu. Produkt wegański, bez mleka, bez jajek.
Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego do postępowania dietetycznego w fenyloketonurii (PKU).
masa netto: 500 g
składniki: skrobia kukurydziana, skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia ziemniaczana, glukoza, substancje zagęszczające (guma guar, E 464), błonnik roślinny, regulator kwasowości: E 575, substancja spulchniająca: węglany sodu
wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1450 kJ / 341 kcal
- tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- węglowodany: 84 g w tym cukry: 6,6 g
- białko: 0,4 g
- sól: 0,09 g