Czekolada bezcukrowa Czekolada bezglutenowa gorzka
Czekolada gorzka bez dodatku cukru (zawiera cukry naturalnie występujące), zawiera substancje słodzące.
Produkt bezglutenowy, bez oleju palmowego. Masa kakaowa min. 52%.
składniki: substancja słodząca: maltitol, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, migdały 12%, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy
wartość odżywcza w 100g:
• wartość energetyczna: 2013kJ/487kcal
• tłuszcz: 36g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19g
• węglowodany: 45g
w tym cukry: 0,9g
• błonnik: 8,6g
• białko: 7,9g
• sól: 0,08g
1WW=41g
1WBT= 28g wg SGGW
Produkt może zawierać inne orzechy, mleko, sezam i soję.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.