Your cart
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Miso to gęsta pasta japońska uzyskana ze sfermentowanej soi. Jest bogata w białko, witaminy i substancje mineralne,
a uboga w tłuszcz i niskokaloryczna. Można jej używać do sosów, kiszonych warzyw, mięs, ryb, kasz, ryżu. Ma charakterystyczny wędzony smak i ciemnobrązowy kolor.
składniki: sól morska, oleje roślinne* (shea*, słonecznikowy*), miso* 22,4% (soja, jęczmień, nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae), mąka ryżowa*, marchew*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, buzdyganek*, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
składniki: sól morska, oleje roślinne* (shea*, słonecznikowy*), miso* 22,4% (soja, jęczmień, nierafinowana sól morska, woda, Aspergillus oryzae), mąka ryżowa*, marchew*, przyprawy* (kolendra*, pieprz*, buzdyganek*, pietruszka* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1586kJ/383kcal
- tłuszcz: 33,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15g
- węglowodany: 11,7g w tym cukry: 3,2g
- błonnik: 3,3g
- białko: 6,2g
- sól: 41,5g
Zawiera alergeny: soję i gluten.
Produkt rolnictwa ekologicznego.